7 Haz 2011

Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı (National Geographic)

Gizliliği kaldırılmış, renklendirilmiş ve onarılmış görüntülerle II. Dünya Savaşı daha önce hiç görülmemiş haliyle gözler önüne seriliyor.


Apocalypse: The Second World War veya Türkçe ismiyle Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı. Bu muhteşem eser Fransa tarafından National Geographic'in çalışmalarıyla oluşturuldu. Kıyamet, bizlere savaşa katılanlar (askerler), savaşın acısını çekenler (siviller) ve onu yönetenlerin (siyasi ve askeri liderler) trajik kaderlerindeki bu akıl almaz çatışmayı anlatıyor. Bu "korkunç ancak aşina olduğumuz" savaş, dünya çapında 50 milyon erkek ve kadını öldürerek askeri ölümlerin yanı sıra sivillerin ölümüne de yol açan ilk savaş oldu. Birazdan izleyeceğiniz belgesel tam 6 CD'den oluştuğundan video altı parçadır ve her parçası 50-55 dakika arasında değişmektedir. Deringilinotesi blogger'a bağlı olan Youtube AVPaylasim kanalından yönlendirilmiştir. Eğer videoları izleyemiyorsanız youtubeyi destekleyen host ayarlarınızı yapmanız gerekmektedir. İyi seyirler...


1. CD Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı: Tansiyon Yükseliyor
II. Dünya Savaşı'nın inceleme altına alındığı bu eşsiz yapımda, nadir arşiv görüntüleri ve dramatik savaş hikayeleri biraraya geliyor.


2. CD Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı: Ezici Yenilgi
1940ların en karanlık günleri: Fransa Alman işgali altındayken, Londra ise ağır ateş altında...


3. CD Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı: Şok
Pearl Harbor ve Moskova Cephesi'nden dramatik savaş hikayeleri nadir arşiv görüntüleri ile ekranlarınızda...


4. CD Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı: Dönüm Noktası
Amerika da II. Dünya Savaşı'na dahil oluyor ve Güneydoğu Asya'da tansiyon yükseliyor. Bu arada Naziler son bir çözüm yolu deniyorlar.


5. CD Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı: Muhteşem Çıkartmalar
Normandiya ve Saipan gibi savaşın kaderini belirleyen efsanevi çıkartmalar nadir arşiv görüntüleri ile ekranlarınızda...


6. CD Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı: Kabusun Sonu
Savaşın kaderi belirlenmiş durumda. Alman orduları çekilirken, Amerika Hiroşima'ya atom bombası atılması kararını veriyor.







Alternatif Videolar Aşağıdadır.

Etiketler:

1 Yorum:

saat: 9 Haziran 2011 15:54 , Anonymous Adsız dedi ki...

gerçekten blogunuz güzelmiş CZK

 

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa