16 Eyl 2011

Arkadaşın için bir katil seç


Evet yanlış duymadınız, www.jetueunami.com (bir arkadaşımı öldürüyorum) isimli viral web sitesiyle  arkadaşlarınızı internette öldürüyorsunuz. Arkadaşlarınıza psikopatça bir şaka yapmak istiyorsanız deneyin deriz. Siteye giriyorsunuz ve önce kiralık katilinizi seçiyorsunuz. Hepsinin tekniği birbirinden manyakça; kılıçla kafa uçuran da var, çimento döken de. Katili seçtikten sonra karşınıza çıkan ekranda, öldürmek istediğiniz arkadaşınızın – profilden olmayan- uygun bir fotoğrafını yüklüyorsunuz, mail adresini ve cinsiyetini yazıyorsunuz. Üçüncü ekranda ise kendi fotoğrafınızı ve bilgilerinizi giriyorsunuz. En sonunda çıkan ekranda ise onu neden öldürmek istediğinizi yazıyorsunuz (bunu o da en sonunda öğrenecek).

Ve geriye arkadaşınız için planladığınız cinayetin filmini izlemek kalıyor. Siz bu filmi izlerken arkadaşınıza da subject’inde “sen öldün” yazan Fransızca bir maille bu film gidiyor. Filmi şaşkınlıkla izledikten sonra onu öldüren kişiyi bulabileceği bir bölüme bağlanabiliyor. Ve en sonunda da sizin polisler tarafından yakalanışınızı izliyor (size de maille haber veriliyor).


Bu site, Fransa’da cinayet ve korku temalı yayın yapan TV kanalı 13ème RUE (13. Sokak) için tasarlanmış. Ve son derece soğukkanlı 5 adet katil karakter yaratılmış.








Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa