26 Şub 2011

Hotel 626

Hotel 626, Doristos sponsorluğundaki web tabanlı bir korku&gerilim oyunudur. Yanılmıyorsam sene 2009'da merak edip acaba Doritos'un resmi websitesi nasıl birşeydir diye bakıp kurcalarken Hotel 626 ile tanışmıştım. Görünümünden de anlaşıldığı gibi korku&gerilim tarzında olduğu için neyin nesidir diye bakmıştım. Zira vakit ayırdığıma pişman olmadım. Çünkü gerçekten orjinal ve kaliteli bir yapımla karşılaşmıştım. Aslında ben bu tür web tabanlı oyunlara gezinti diyorum. Flash oyunların genelinde bizim yaptığımız fazla birşey yok. Sadece karşımıza çıkan sorulara olumlu yanıt verdiğimiz sürece gittikçe gidiyoruz.


Fakat Hotel 626'da şifreyi bulmak, ayak sesi çıkarmamak gibi bazen mantığımızı kullanmak zorunda kaldığımız anlar oluyor. Merak etmeyin bu oyunu oynamak için oyun cd'si almanıza veya program indirmenize gerek yok. Oyun sadece web üzerinden flash oynanıyor. Oyun bir otel ve akıl hastanesinde geçmektedir.



Hotel 626 isminde ki bir otelde uyanıyorsunuz ve 8 bölümlük korku dolu bir gezintiye çıkıyorsunuz. Adrenali arttırıp gerilmeyi sevenler için harika bir oyun. Eğer webcam'iniz var ise korkunun tavan yaptığı gerildiğiniz anlardaki tepkilerinizi ölümsüzleştirip oyunun sonunda gösteriyor. Oyundan gerçekten bir keyif alabilmeniz için asla "SKIP" özelliğini kullanmayın, her bölümün zevkini ayrı ayrı alın derim.



Mikrofon ve kamera elbette şart değil ama olursa iyi olur. Örneğin bir bölümde bebeğe ninni söyleyip müzik dinlettirebiliyorsunuz. Oyun, akşam 6 ve sabah 6 saatleri arasında oynanmasına izin veriyor. Fakat pc'nizin saatini değiştirerek bu sorunu aşabiliyorsunuz.  Bir de gece geç saatte odanızdaki ışıkları söndürerek ve tam ekran boyutunda (F11) izlemenizi tavsiye ederim. Görüntü ve ses efekleri gerçekten çok güzel tasarlanmış.  Mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.





Önemle uyulması gerekenler:

- 18 yaşından küçük arkadaşlarımızın girmemesi önemle rica olunur.
- Eğer korkuya karşı özel bir hassasiyetiniz ve beraberinde bir sağlık sorununuz varsa lütfen bu mesaj içerisinde yer alan siteye girmeyiniz.

Korku sevenlere tavsiyeler:

- 1 adet kulaklık
- Yüksek ses ayarı.
- Işıksız ve yalnız ortam

Nasıl oynarım ?

Öncelikle oyunu yalnızca akşam 6'dan sabah 6'ya kadar oynayabilirsiniz. Eğer dilerseniz bilgisayarınızın saatini gereken zaman ile değiştirerek bu zorunluluğu ortadan kaldırabilirsiniz. name, email, password ve date of birth kısmını doldurduktan sonra yalnızca accept terms'i işaretleyerek siteye girebilirsiniz. Bilgilerin doğru olması gerekmemektedir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa