27 Tem 2011

3D Mekanlar (Sanki Oradayım!)

3D Mekanlar bize belirli yapıların içerisinde gezinme olanağı sunuyor. Sanki Oradayım sloganıyla Tarihe damgasını vurmuş kişilerin evleri, müzeler, saraylar, camiler, türbeler, hanlar ve manzaralı yerleri sanki oradaymış gibi ekranlarınızda görebiliyorsunuz. Gerçekten kendinizi mekânların içinde gibi hissedeceksiniz. Sanki Ordayim...! diyeceksiniz. Panoramik çekim tekniği ile hazırlanmış bir site. Sanal tur gezisi ile okuyarak öğrenme arasında ki farklar; insana eski bir Türk atasözünü hatırlatıyor "çok yaşayan değil, çok gezen bilir".

Özellikle dini mekanların bulunduğu 3D Mekanlar (Üç Boyutlu Mekanlar ) ‘ın sunduğu bu hizmet sanki oradaymışsınız gibi hissettiriyor gerçekten. Site içerisinden değil kendi bilgisayarınızdan çalışıyor. Sanki Oradayım diyebilmeniz için bir program indiriyor ve bilgisayarınızda açarak o yerleri gezmeniz mümkün oluyor. Biraz programın içeriğine bakalım ve kullanılışını anlatalım. Ama öncelikle Panoramik sanal tur nedir onu bilmeliyiz.


Panoramik Sanal Tur Nedir? :
360 derece Sanal Tur, özel olarak çekilmiş panoramik fotoğrafların son teknoloji yazılım programları sayesinde internet ortamında veya dijital ortamda 360 derece izlenmesini sağlayarak sanki mekânın içindeymiş gibi canlı, net, ayrıntıları gösteren interaktif bir uygulamadır.


Programın İçeriği:
Program bilgisayarınıza kurulmadan çalışıyor. Yani yükleme işlemi yapmanıza gerek yok. Çift tıklayarak kullanmaya başlıyorsunuz. Boyutları fazlaca büyük değil. Ayrıca bu görüntüleri ekran koruyucu olarak da çalıştırabiliyorsunuz. Bilgisayarınız boştayken üç boyutlu olarak mekanları geziyorsunuz.

Programın kullanımı:
Programı kullanmak için indirmek ve tıklamak yeterli. Ardından mouse hareketleriyle sağa sola doğru önmeye başlıyorsunuz. Şu anda sadece kendi etrafınızda dönerek bakınabilrisiniz. Mouseunuzda ortada bir top varsa eğer onunla da yakınlaştırma işlemi yapabilirsiniz. İsterseniz arşivindeki tüm mekanları da bir tıkla indirip hepsini birden gezebilirsiniz. Arada bir gökyüzüne bakmayı da unutmayın. F5 tuşuna bastığınız taktirde ise ekran koruyucu olacaktır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa