27 Tem 2011

360TR Panoramik Türkiye Fotoğrafları

Sanal Tur sitelerinin tanıtımına devam ediyoruz. Bu tür faaliyetler çoğalırsa bu blogda daha birçok panoramik siteleri tanıtabilirim. Şimdi ki site 360TR. www.360TR.com 2001 yılında http://istanbul.potomya.net olarak yayın hayatına başlamış ve amatörce yapılan panoramaların paylaşımını amaçlamış. Daha sonra çekilen fotoğrafların artması ile site gitgide büyümeye başlamış. Bu zaman içinde kullandıkları fotoğraf makineleri de profesyonelleri ile yer değiştirmiş. Arayüz tasarımı, ikonografi ve logo tasarımını Havva Onur Tufan, Kodlama ve panorama fotoğraf çekimlerini ise Yılmaz Tufan ve Ahmet Bozdemir tarafından yapılmaktadır. Yılmaz Tufan ve Havva Onur Tufan kardeşler Twofun Design Tasarım Grubu ismi altında, Ahmet Bozdemir BKYM ismi altında Yazılım, Hosting ve Tasarım faaliyet sürdürmektedir. www.360Tr.com sitesinin amacı Türkiye’nin (özellikle İstanbul) Tarihi ve Kültürel zenginliklerini tüm dünyaya fotoğraf yoluyla anlatmaktadır. Bir de kendilerinden okuyalım.

360TR Kimdir ?
Cansız Hayal ve www.360tr.com  bir multimedya grubu olarak Türkiye'nin tüm şehirlerini, müzelerini, tarihi yerlerini internet üzerinden Virtual Reality (VR) panoramik tarzında sanki ordaymış gibi gezilebilir bir şekilde projelendiren ve yayınlayan, bu bağlamda uluslararası düzeyde uzmanlaşan bir gruptur. www.360tr.com  multimedya grubu bugüne kadar, Genelkurmay Başkanlığı, Kültür Bakanlığı, UNESCO ile birlikte dünya çapında projeler gerçekleştirmiştir.


Cansız Hayal Tasarım Bilişim ve Reklam Hizmetleri, Türkiye ‘de www.360tr.com ismi ile Virtual Reality (VR) panoramik fotoğraflar yayınlayan ve Türkiye için tanıtım sitesi kuran ilk multi medya firmasındır. www.360tr.com’un ziyaretçi profili ve ziyaretçi oranıyla tüm dünyadan Türkiye’yi Virtual Reality (VR) panoramik fotoğraflar ile seyretmek isteyen milyonlarca kişiye, aynı proje içinde modellenmiş yüzlerce Virtual Reality (VR) panorama ile Türkiye’nin müzelerini, tarihi mekânlarını, şehirlerini, kentsel alanlarını, caddelerini, camilerini, kiliselerini, gezdirmektedir. Geçekleşen ilgi çok yüksek seviyededir. Ayrıca dünyanı en büyük panorama arşivlerinden birine sahiptir.


Cansız Hayal Tasarım Bilişim ve Reklâm Hizmetleri kendi içinde kurduğu ARGE bölümü ile Virtual Reality (VR) panoramik fotoğraf sanatı ile bilişim teknolojilerini birleştirebilmeyi başarabilmiş dünyadaki ilk gruplardan biridir. Ayrıca teknik olarak, arşivlenebilen Virtual Reality (VR) panorama ürünlerde openGL desteği sunan dünyada ilk ve tek gruptur.


Cansız Hayal Tasarım Bilişim ve Reklam Hizmetleri Türkiye’de daha önce yaptığı başarılı projeleri ile özellikle uluslararası medyada / kamuoyunda geniş yankı bulmuştur. Yurt içinde ise yazılı ve görsel basında / kamuoyunda adından sıkça söz ettirmiştir. www.360tr.com hakkında, kurulduğundan bu yana yerli ve yabancı medya kuruluşlarında 6780’in üzerinde haber yapılmıştır.


Ayrıca hem geliştirdiği farklı teknolojiler, hem de gerçekleştirdiği dev projeler bakımından dünyada tanınan ve iyi bilinen bir gruptur. New York’ta, Berlin’de, Ukrayna’da çalışma ofisleri bulunmaktadır.


Ayrıca www.360tr.com üzerine üye olarak her gün artan kayıtlı sürekli ziyaretçileri vardır. Bu kullanıcıların büyük bir kısmi 360TR üye / server üzerinde az bir kısmı ise Google grup ve Facebook gibi sosyal ağlar içerisindedir.


Cansız Hayal ve www.360tr.com  bir multimedya grubu bugüne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO ile birlikte dünya çapında gündem yaratan projeler gerçekleştirmiştir.



Bunlar arasında,

    Ayasofya Müzesi
    Topkapı Sarayı
    Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler
    Anıtkabir
    Çanakkale Şehitliği
    Dolmabahçe Sarayı
    Antalya Müzesi
    Anadolu Medeniyetleri Müzesi
    Zeugma Müzesi
    Burdur Müzesi
    Mevlana Müzesi
    Sarıkamış Şehitliği
    Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
    Tcg Gayret Savaş Gemisi
    Hızır Reis Denizaltısı
    Urfa Balıklı Göl
    Mardin Müzesi
    Mardin Süryani Kadim Kırklar Kilisesi
    Mardin Kasımiye Medresesi
    Mardin Şehidiye Medresesi
    Mardin Zinciriye Medresesi
    Çamlıhemşin Projesi
    Karadeniz Ereğli
    Odunpazarı
    Bursa Yeşil Cami
    Cennet & Cehennem Mağaraları
    Ertüğrul Gazi Müzesi
    Sultanahmet Cami
    Beyazıt Camii
    Süleymaniye Camii

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa